Срещата започна перфектно за домакините, които откриха резултата още в началните минути на мача. Гостите стигнаха до изравнително попадение в 10-та минута чрез Виктор Митрински, след хубав удар от границата на наказателното поле.

Домакините обаче успяха бързо да излязат отново напред в резултата и двата тима се оттеглиха на почивката при 2:1 в полза на „Ком”.

Втората част започна с натиск на домакините, които бяха решени да вземат трите точки. Амбицията им даде резултат в 60-та минута, когато берковчани поведоха с 3:1. Това сякаш успокои футболистите и „Локомотив” се възползва от това.

В 81-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на „Ком”. Най-съобразителен се оказа Константин Здравков, пращайки топката в мрежата за 3:2, връщайки надеждата на мездренчани, които се втурнаха в атака.

Пределно мотивирани, „железничарите” направиха пълен обрат в рамките на десетина минути. В 88-та минута Паоло Петков се измъкна от защитата на домакините и изравни със страхотен удар, след пас на Денислав Цеков.

В герой за „Локомотив” се превърна Светослав Бонев, който донесе победата в 91-ата минута, след топовен изстрел от 30 метра.

Така възпитаниците на Владимир Найденов добавиха ценни три точки в актива си и вече имат 9 пункта и голова разлика 13-10.

„Много съм доволен от проявения характер на момчетата и желанието за победа до последната секунда на мача”, заяви за MediaNews наставникът на „червено-черните”.

Състав на „Локомотив: Никълс Петров, Томислав Костадинов, Йоан Цанев, Константин Здравков, Денислав Цеков, Александър Лазаров, Никола Цолов (к), Стилиян Михайлов, Паоло Петков, Светослав Бонев и Виктор Митрински (Стивън Докьов и Мартин Иванов)

В следващия кръг „Локомотив” приема тима на „Левски” (Лом). Двубоят е на 26-ти октомври, от 16:00 часа.