"Лом е много важен за мен град, не само и заради Дунав. Все си мисля, че голямата река ни придава малко повече дълбочина на мисленето и на поведението. Ние не сме експресивни хора, ние сме друг тип хора и затова идвам в родния си град, защото съм в най-голяма степен сигурен, че ще бъда разбран. А тази уникална архитектура в старата ж. п. гара трябва да бъде не само съхранена, но и отново достъпна за хората”, сподели Георги Атанасов.

Кметът на Лом Пенка Пенкова подкрепи идеята на поета и на много ломчани ж. п. гарата да се възстанови и превърне в културно-информационен комплекс, в който деца, ученици и хората на културата и изкуството да творят. "Тази вековна сграда пази спомени за посрещания и изпращания, за любови и раздели, тя е край, но и начало, през които са минали стотици хиляди хора. Ще направя всичко възможно, с подкрепата на нашите съграждани, да не допуснем разрухата да сполети и тази красива сграда, както други в нашия град, да я възстановим и отново да и вдъхнем живот“, каза Пенкова.

Общинският съвет вече е подкрепил проекта "Култура на крайната гара“ за възстановяване на старата ж. п. гара в Лом, очаква се Министерският съвет да прехвърли собствеността на Община Лом, за да може да кандидатства за финансиране на ремонтните дейности и обзавеждане на сградата.

Новата стихосбирка на Георги Атанасов "Събличане на росата" бешр представена от журналистката Анелия Гешева. В представянето участва и художничката Деница Дженкова, автор на илюстрациите. Вокалната група "Шоколадче" с ръководител Росица Кръстева зарадва хората с изпълнения от най-новия репертоар на състава, а колеги и приятели на Георги Атанасов споделиха свои мисли за творчеството на писателя.