За срок от 18 месеца предстои да бъде изградена нова поливна и дренажна система на ътерена с размери 100 на 65 метра. Ще бъдат направени нови трибуни и реконструирани съществуващите, така че на стадиона да има 180 седящи места. Предвиден е ремонт и разширяване съблекалните, както и обособяване на повече паркоместа.
Стойността на проекта 273 хил. евро, като с част от средствата ще бъдат инвестирани в провеждане на обучения и разработване на стратегия за развитие на спорта.

„303 деца в 12 възрастови групи тренират в ДЮШ на Монтана. В момента те използват терена с изкуствена настилка, която великият Кирил Маринов подари на нашия град. Предстои да бъде подменено осветлението, защото от сутрин до 21 часа вечер това игрище е експлоатирано всекидневно“, заяви кметът Златко Живков.

Монтана и Пирот имат устойчиво партньорство в разработването и реализирането на десет проекта по програмата за трансгранично сътрудничество. Двете общини досега са работили заедно за развитието си в различни сфери като здравеопазване, култура, спорт и туризъм.