Почетното четвърто зае възпитаника на Ивайло Младенов – Пламен Петков, който през 2018 г. печели първо място на Националния шампионат скок дължина за мъже в зала. Следващи го в класацията за най-добър спортист се наредиха състезателите от СК по борба „Ботев -93“ – Росиян Дермански, с треньор Димитър Найденов и Светослав Николов, с треньор Николай Ценов.

Детелина Петрова от СК "Бобата" по тенис на маса, с треньор Любомир Георгиев беше седма по ред, а осмото място зае Стилиян Найденов от СК по борба „Ботев - 93“, с треньор Ангел Петров, следван от състезателя Кирил Георгиев от СК по спортна стрелба „Ботев“ с треньор Мариана Ангелова. Десето място бе отредено за двама спортисти - Десислава Йорданова от АК „Павел Павлов“, с треньор Румен Павлов и з.м.с. Дамян Петров от Спортно-технически моделен клуб-Враца.

Призът за най-добър отбор бе присъден на ПОФК „Ботев“ Враца, с треньор Сашо Ангелов, които получиха наградата от председателя на Общинския съвет, Румен Антов. За Треньор №1 беше избран треньорът по борба Юлиян Димитров и призът му беше връчен от кмета Калин Каменов.

Първи на церемонията бяха наградени шестте най-перспективните млади състезатели Димитър Георгиев, Никол Крумова и Христо Бисеров от СК по борба „Ботев - 93“, Ивона Йорданова от СК „Олимпия“ Враца, Деян Цветанов от СКЛА „Ивайло Младенов“ и Николай Цветков от Боен клуб „Сила“. Тази година в номинациите за „Спортист на годината” участваха 14 спортни клуба с предложения за 43 спортисти в индивидуалните спортове, 4 отбора, 7 треньори и 12 перспективни млади състезатели.