Състезанието се проведе на две трасета - късо и дълго. Стартът (с надморска височина 1500 м) и на двете трасета бе даден от новата хижа "Ком". Късото трасе с дължина 8 км се качва до връх Ком (с надморска височина 2016 м), първа контрола и подкрепителен пункт и се връща по същия маршрут до хижата. Късото трасе върви по туристическата маркировка до връх Ком, като общата му денивелация е около 600 метра.

По дългото трасе - с обща денивелация около 2000 м и дистанция около 30 км - се стартира също от новата хижа "Ком". Трасето минава през връх Ком и се бяга главно по Старопланинското било. 4 км след върха следва стремглаво спускане по азимут към един от изворите на Берковска река. След това през местността Хайдушките водопади (надморска височина около 850 метра), от нея по азимут през прекрасна букова гора и безумен наклон и се финишира на хижа Ком нова.

Кристиян Стоянов и Патриция Пешева от Берковица завоюваха първите места на планинско бягане /късо трасе/ в зона Ком. Кристиян Стоянов бе с време 48 мин. и 35 сек., а Патриция Пешева с време 1 час и 9 мин. Това им донесе и призовите места в късата дистанция.

Официален гост на събитието бе заместник-кметът на Берковица Радослав Найденов, който и в двата състезателни дни награди победителите.

Организаторите изказват огромните благодарности на Община Берковица и лично на кмета инж. Милчо Доцов за съдействието и отличните трасета в Берковския Балкан, които оставиха незабравими спомени във всички участници.