Младите олимпийци премериха сили в 4 спортни дисциплини: футбол, волейбол, стрийтбол и теглене на въже. Победители в съревнованието по футбол за 4 – 7 клас станаха учениците на ОУ „Никола Първанов” - Лом и представителите на ПГСС „Дунавска земя” при 8 – 12 клас.

В игрите по волейбол доминираха състезателите на СУ „Димитър Маринов”- Лом, които във възрастова група 4 – 7 клас бяха най-добри, а при по-големите от 8 – 12 клас първенци станаха възпитаниците на земеделското училище в Ковачица. Представители на ПГСС „Дунавска земя” завоюваха първото място и при стрийтбола, а в тегленето на въже се отличиха момчетата на СУ „Димитър Маринов” и девойките, и юношите на ПГСС „Дунавска земя”.

Освен в спортните дисциплини, организаторите връчиха наградите на участниците в конкурсите за есе и рисунка на тема: „Аз обичам спорта” и „Спортувай – живей активно!” Петър Костов от СУ „Христо Ботев” – Козлодуй и Диана Иванова от ПГСС „Дунавска земя” бяха отличени при есетата.

Награди за рисунка получиха Ивайла Емилова и Люсиена Добрева от СУ „Димитър Маринов”, както и Алекс Наташов от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” – с. Ковачица. Директорът на ПГСС „Дунавска земя” Цветомир Колицов получи награда за развитие на спорта в училище, а учителят по физкултура Александър Симов бе удостоен с приз за популяризиране на спорта и Олимпизма.

Гости на спортния празник бяха кметът на община Лом Пенка Пенкова, кметът на село Ковачица Людмила Пандурска, председателят на българо-швейцарското дружество в Лом „Луи Айер” и автор на популярни книги за спорта Зоя Апостолова, Вася Александрова – председател на методичното обединение на учителите по физическо възпитание и спорт, майсторът на спорта Александър Александров и др.