В картините на Преслав преобладават тъмните тонове, които хармонират със суровите природни дадености на Искърското дефиле – „Водопадът”, Скалният феномен „Ритлите” и други.

Въображението на младия художник подчертано е привлечено и от богатото историческо минало на Люти брод. Две от картините представят Средновековната християнска църква, както и стари къщи, все още пазещи спомени за миналото, притихнали в очакване на бъдното.

Особено настроение и усещане за възраждащата се природа е запечатано в картината „Пролет”.

Денят продължи със забавно-образователно състезание на тема „Какво знаем за Земята?” с учениците от 9 и 10 клас, подготвено от учителите по биология и география. Разбира се, в духа на настъпващия най-светъл християнски празник, украсиха цъфналото дърво с красиви декоративни великденски яйца.

Специални гости на оспорваното състезание бяха бъдещите първокласници от IV група "Мечо Пух" - новите малки приятели на алековци от ДГ "Мир", които поставиха своите послания за опазването нашата планета Земя. Те получиха специален вкусен подарък, приготвен от каките и батковците - оригинално приготвени мъфини, символизираши земята и разцъфващата природа.

Директорът на гимназията - инж. Христинка Минова, връчи грамоти и предметни награди на Преслав Вутов и на участниците в конкурса за стихотворение, както и на всички участници в състезанието „Какво знаем за Земята?”.