В нощта на събота срещу неделя, пред Младежкия дом в селото, който е собственост на Чоков, колата на охранителна фирма, наета от семейството да пази имотите им, е била нападната от четирима маскирани. Те започнали да трошат автомобила. Вандалският акт е заснет от охранителните камери на сградата.

В същото време патрулка с двама полицаи е била в близост и е започнало преследване. По време на гонитбата служителите на реда са произвели предупредителни изстрели във въздуха, но четиримата нападатели са се разбягали в различни посоки. До този момент няма данни да са задържани.

Имало е още няколко инцидента преди това. Когато правили обход охранителите са били нападната с тръби и с камъни от една компания, която била в заведението на един от основните противници на Ценко Чоков, Веселин Попов. Съпругата на Чоков разказа пред bTV, че охранителите са й разказали, че при обхода са минали покрай заведението на Веселин Попов. Той и синът му провокирали около десетина души свои клиенти да започнат да замерват колата с камъни и да отправят обиди към охранителите.

Наетите да охраняват Чокови са предупредили съпругата на кмета, че е възможно да се случи нещо през нощта. Обадили се на началника си и той от своя страна уведомил полицията в Бяла Слатина. Пред дома на Чокови дошъл с колата си и Веселин Попов. Според Чокова започнал да псува и заплашва и нея и охранителите. Чокова се е обадила на тел.112. Според нея благодарение на бързата намеса на полицията в Бяла Слатина екшанът е приключил сама с потрошаване на колата на охранителната фирма.

По думите на Чокова, нападателите са основните обвинители на съпруга й. Тя недоумява, защо не пускат кмета и другите задържани в ареста. Мотивите на съда били, че застрашават сигурността на свидетелите, пък сега тези свидетели застрашават реда и сигурността в селото.

По случая в Галиче са образувани две досъдебни производства, едното за заплахите срещу семейството на Ценко Чоков, другото за нападението на охранителите и колата им. Полицейското присъствие в селото е засилено, има и кола на жандармерията.