Поради сключеното споразумение между защитата на подсъдимия и обвинението съдът е определил наказание от три месеца „лишаване от свобода” условно с изпитателен срок от три години. Чуждият гражданин престъпил нашия закон не се е отървал само с условна присъда. Той е наказан и с глоба в размер на 400 лева и лишаване от правото да шофира за половин година.

През месец ноември в Районен съд - Враца са гледани още седем наказателни дела с подобен казус. Нашенците шофирали след запои, са наказани с цялата строгост на закона. Те са осъдени условно с "лишаване от свобода" от 3 до 8 месеца, ще платят солени глоби и са без книжки от 6 до 10 месеца. Най-почерпеният сред тях е юркал "БМВ" с 2.02 промила алкохол в кръвта. Двама от подсъдимите са употребили и канабис преди да седнат зад волана.

Миналата събота около 8:00 часа сутринта в Районното управление на полицията е образувано бързо производство и срещу 29-годишният врачанин П. П. Той управлявал „Фолксваген Пасат“ с 2.02 промила и бързо ще е на подсъдимата скамейка, за да си понесе отговорността по закона.