Цветелина Нелова
Цветелина Нелова

В хода на досъдебното производство са разпитани много лица от Галиче и е събран доказателствен материал затова, че в нощта на 3-ти септември през изминалата година Веско Лунгара се е заканил с убийство на Цветелина Нелова. Заканата се е изразявала в думите му „ще сереш кръв, ще повръщаш кръв, дете в майка ще реве, ще те убия”. Според обвинението тези думи биха могли да възбудят основателен страх за осъществяване на заканата.

Веселин Попов
Веселин Попов

Разпитан в качеството му на обвиняем Веселин Попов не се е признал за виновен. Хода на делото във Враца е на фаза разпит на свидетели. Те са над 15 и повечето от тях вече са дали показания пред съдията. На последното заседание е разпитан и синът на Чокави, Спас Чоков. В залата е доведен от съдебна охрана и Лунгара, известен още и с прозвището Лихваря, който изтърпява присъда по друго дело в затвора на Враца.

Съпругата на Ценко Чоков е обяснила в досъдебното производство, че Лунгара се появил в полунощ пред къщата ѝ, където живее сама със сестра си, тъй като мъжът й от месеци е в ареста. Лунгара спрял колата си – сив „Форд”, и без да слиза от нея започнал да заплашва и да сипе нецензурни думи по адрес на Нелова. „Изгаси автомобила и свали стъклото, псува ме много пъти, нарече ме по какъв ли не начин. „Аз теб ще те убия, ти си много нагла, мен не ме е страх от никого, аз съм Господ”, ми каза”, твърди тя.

нощта на заканата
нощта на заканата

Пред съда Лунгара, категорично е отрекъл да е ходил у дома на Чокови и да я е заплашвал. „Не бих си го позволил, страшно много я уважавам като човек”, заявил той. На въпрос как така станалото се потвърждава от очевидци – охранители от фирмата, наета от Чоков, както и от сестрата на съпругата му, Попов заявил, че охранителите може да си говорят каквото искат.

Следващото заседание на Районният съд във Враца е през октомври. Тогава ще бъдат разпитани още няколко свидетели и ще се приемат четири експертизи на специалисти назначени по делото. Чокова е поискала Лунгара да й възмезди за заплахата с 10 000 лева. Как ще се изяснят междуличностните отношения между двамата ще реши съда след приключване на процеса. От държавното обвинение препоръчват при определяне на вината и размера на наказанието на Веселин Попов, като отекчаващо обстоятелство да се приемат осъжданията на обвиняемия и лошите му характеристични данни.