Сред посетителите през първия ден бе и заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. Тя изрази радостта си, че учениците от езиковата гимназия са успели да реализират своята идея за този пролетен фестивал, който се случва на двата хубави български празника Лазаровден и Цветница. Заместник-кметът благодари на организаторите, както и на всички държавни и общински институти, подкрепили събитието, което предоставя възможност за различни дейности като базар и работилници, както и дава трибуна на театри, концерти и други артистични изяви. „Общината и занапред ще подкрепя подобни проекти на младите хора от Видин. Пожелавам на добър час на фестивала. Използвам случая, за да честитя на всички именници, които празнуват на Лазаровден и Цветница – нека бъдат здрави и благословени“, каза Борислава Борисова.

Още от рано сутринта десетки жители на града се възползваха от възможността да се заредят с пролетно настроение сред уникалната атмосфера на средновековната крепост, да разгледат изделията на местните артисти и занаятчии, да си направят пикник на горната тераса на „Баба Вида“, където да пият студена лимонада и похапнат вкусни палачинки. Финалът на първия фестивален ден бе също така зареждащ с настроение. Затова се погрижиха талантливите млади музиканти от видинската група Crimson Waves, които изнесоха концерт на сцената на „Баба Вида“.

Spring Spirit Fest продължава и днес, 25 април. Програмата включва творческа работилница за деца и възрастни с фондация „Веридас“, след което на откритата сцена на средновековната крепост ще гостува Държавен куклен театър – Видин с постановката „Глупавият Ханс“. От 15:00 часа организаторите на фестивала канят видинчани на разговор с популярния актьор Ники Станоев.