"Не мога и не искам да се ангажирам с прогнози, защото не е професионално. А и аз съм субективен и ми се иска всички тези момчета и момичета, които са положили толкова усилия, да успеят. Все пак в осем спорта имаме сериозни шансове за отличие", коментира Кралев пред бТВ.

Той все пак допълни, че "най-сериозните са в борбата, разбира се". Според него там всеки от българските състезатели може "да се поздрави с медал при приличен жребий".

Спортният министър изрази притеснение, че в спортовете, в които българите са най-силни, има субективно съдийство. "Знаете, че Олимпийските игри са най-сложното спортно събитие, защото там има много политика, много интереси, съдийски решения в една или друга посока. Аз обаче съм оптимист", допълни той.

Ден по-рано пред БНТ Кралев даде по-обширна прогноза за българското представяне.

"В борбата традиционно имаме най-големи шансове - и при класиците, и в свободния стил. И Даниел Александров, и Борислав Новачков имат шансове, както и по-опитните Елис Гури и Михаил Ганев. При момичетата - Тайбе Юсейн, Елица Янкова и Мими Христова", каза той.

"В художествената гимнастика имаме шанс, но ние сами трябва да си дадем сметка, че като общество постъпихме изключително несправедливо с момичетата. Много хейт се изсипа върху тези деца, незаслужено. Трябваше да помислим не само за Цвети (Стоянова), която е в болницата, но и за другите момичета, като искаме от тях медали и ги натоварваме с очаквания. Те минаха по много труден път. Надявам се, че ще намерят себе си. Но в момента не може да имаме очаквания към тях", обясни Кралев.

Той очаква много силно участие от Антоанета Бонева в стрелбата с пистолет. "Тя е в прекрасна форма, подготвена е. В този спорт обаче трябва и голяма доза късмет. Може и със злато да си тръгне, може и без медал", аргументира се спортният министър.

"Ивайло Иванов в джудото може да ни изненада с медал. В кану-каяка се готвят много сериозно. В бокса Станимира Петрова и Даниел Асенов имат своите шансове. Ако всичко върви нормално, можем да имаме успехи", обобщи Кралев и добави към надеждите лекоатлетките Мирела Демирева (висок скок) и Габриела Петрова (троен скок).

Източник: mediapool