Ивайло Иванов дебютира за юношите на ОФК "Бдин 1923" през 2005 г., а от 2014 г. е капитан на мъжкия отбор на клуба. Централен защитник, изиграл е над 300 мача за родния си клуб, любимец на видинските привърженици. Обявен е за най-добър централен защитник на Северозападната Трета лига. Многократно е включван и в Националния аматьорски отбор на България.

Втори е Веселин Вълчов от Спортен клуб по кану-каяк "Ванто", с треньор Цветан Иванов. Той участва във всички държавни първенства. Заема престижно място в К4-1000 м на Световното първенство по гребане, провело се в Монтемор, Португалия.

Трета в класирането стана лекоатлетката Кристен Радуканова, златна медалистка в спринта на 60 метра от Държавното първенство по лека атлетика във Велико Търново.

При юношите и девойките първото място си поделиха Ванеса Димитрова и Йоана Георгиева, състезателки на Спортен клуб по кану-каяк "Ванто-Видин", с треньор Цветан Иванов. Втора се нареди Ива Иванова от Спортен клуб "Бъдин-ММА", с треньор Габриела Кирилова, а трета - Елина Георгиева от спортен клуб по бокс „Бдин“, с личен треньор Кирил Бушев.

На церемонията бяха връчени и индивидуални отличия. За популяризиране на леката атлетика беше награден Мирослав Радуканов, треньор на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови". За млада футболна надежда бе определен Роберто Росенов от Спортен клуб "Пегас спорт - Видин“, а за медиен партньор в отразяване на спортните събития бе отличен вестник "НИЕ".

Наградата за Треньор на годината заслужено бе присъдена на Кирил Бушев, треньор в Боксов клуб "Бъдин".

Спортистите, които влязоха в Топ 10 за 2018 г., бяха избрани от комисия с председател Венци Пасков - заместник-кмет "Хуманитарни дейности и социална политика" в Община Видин.