Сред отличията, подредени от Митко върху коледната елха, могат да се видят златният му медал на 3000 м стипълчейз при младежите под 23 г.от Европейския шампионат в Талин 2015, двата сребърни медала по крос кънтри при юношите под 20 г. и при младежите под 23 г. от първенствата на стария континент в Будапеща 2012 и Белград 2013, осемте му балкански титли и множеството златни медали от шампионатите на България в зала и на открито за юноши младша и старша възраст, младежи под 23 г. и мъже в дисциплините 3000 м с пр., 800, 1500, 2000, 3000, 5 000 и 10 000 м, крос кънтри и планинско бягане.

Като допълнителни аксесоари към коледната украса 25-годишният атлет, за чиято подготовка се грижи треньорът Йоло Николов, е поставил своите шпайкове, стартовият си номер от Европейския шампионат по крос кънтри в Тилбург, Холандия, в който взе участие наскоро, както и избрани купи, завоювани от него на различни турнири, включително една от 8-те награди за Спортист №1 на община Мездра.

"Всичко в една снимка, написа по този повод в личния си профил в социалната мрежа Митко Ценов. Елхата на бегача. Весели празници на всички!"

"Браво, Мици!, възкликна от своя страна KrisoK Photography. Догодина да спечелиш толкова медали, че да ти е необходима поне 4-метрова елха, за да ги сместиш!"

"Гледаш елхата и знаеш, че пътят към върха и е бил труден, но си заслужава!, сподели една от най-добрите атлетки на Мездра от близкото минало Силвия Петрова. Бъди здрав и продължавай само напред и нагоре, за да сбъднеш своите мечти! Пожелавам ти тази елха догодина да стане бор и да няма място за всичките ти медали!"

Екипът на MediaNews се присъединява към благопожеланията към Митко Ценов, отправени от неговите приятели!