© ОД на МВР-Монтана

При извършения оглед от товара на камиона са отрязани и иззети 3 шайби от стеблата на дърветата. Направен е втори оглед в отдел 273 в землището на с. Горна Бела Речка, при който са установени прясно отсечени 55 дървета от вида "Бук", без съответното позволително за сеч. От дънерите на дърветата са отрязани шайби, които са иззети с протокола за оглед. Отрязаните шайби са наложени върху дънерите на дърветата и напълно са съвпаднали.

В имота са установени около 6 пространствени м. стебла на дървета, които са иззети от служителите на ИАГ - София. Собственикът на автомобила М. Н. на 42 години, осъждан за престъпление по чл. 235, ал. 1 от НК, е пристигнал на място, като в него е установена контролна горска марка (КГМ), собственост на 45-годишния И. П.от гр. Берковица - частен лесовъд. КГМ е иззета от служителите на ИАГ София с акт за установяване на административно нарушение по Закона за горите. Служителите на ИАГ - София са иззели камиона с натоварените дървата.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК в РУ Вършец, информира говорителят на ОД на МВР - Монтана.