Комплексна полицейска операция е осъществена за периода 2 - 9 януари на територията на Районното управление - Козлодуй. Целта й е била предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, проверки на дискотеки, барове, ресторанти и клубове, за които има данни, че се посещават от непълнолетни лица. Проверени са 74 МПС и 155 лица. Констатирани са 96 нарушения, за които са съставени 45 акта и 51 фиша. Издадени са 11 предупредителни протокола. Задържани са 4 лица.

Спецоперация е проведа вчера и на територията на с. Галиче, община Бяла Слатина. Акцията е била с цел противодействие на криминалната и битова престъпност, повишаване на чувството за сигурност на гражданите, осигуряване на добър обществен ред и безопасност на движението. Нарушения не са установени.

Последната специализирана полицейска операция е осъществена на 8 срещу 9 януари на територията на Районно управление - Оряхово - за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Нарушения при нея също не са установени.