Акцията се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана с цел пресичане и разкриване на престъпления, превенция на престъпленията против собствеността, в т.ч. домови кражби, установяване и профилактиране на лица от криминалния контингент, осигуряване безопасността на движението на обслужваната територия.

Полицейските екипи извършват проверки за установяване и задържане на лица, обявени за издирване, на обекти, в които е възможно съхранение на акцизни стоки без бандерол, на нерегламентирани площадки за изкупуване на черни и цветни метали и заложни къщи, на пътни превозни средства, превозващи земеделска продукция и животни, на нерегламентиран таксиметров и обществен превоз на незаконно пребиваващи чужденци на територията на страната и други специфични полицейски задачи.

Резултатите от операцията ще бъдат оповестени в 15,00 ч. в кметството на с. Крива бара, общ. Брусарци от окръжния прокурор Росен Петков, районния прокурор Емил Овчаров, зам. директора на ОДМВР Монтана комисар Димитър Мишонов и началника на РУ Лом гл. инспектор Огнян Иванов.