© Община Козлодуй

"Проектът е осъществен с пълната подкрепа на АЕЦ „Козлодуй”. Това каза кметът на общината Маринела Николова по време на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Тя говори в един от четирите форума по време на събитието, наред с нейни колеги от Елин Пелин, Дупница на тема: „Интелигентни решения за българските общини”. Николова представи още от параметрите и ползите от проекта и завърши с думите: „Амбицията на Община Козлодуй е постоянно да разширява обхвата на системата за видеонаблюдение. По този начин ще можем да гарантираме на гражданите по-голяма сигурност и спокойствие".

В курортен комплекс Албена от 23 до 25 октомври над 700 кметове, общински съветници, ключови експерти от общините и представители на изпълнителната власт дебатират актуалните въпроси пред местната власт. По време на форума се отбелязват 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС.

В рамките на срещата на местните власти бяха връчени Годишните награди на НСОРБ за 2022 г. и сертификатите на Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво.

За участие във форума беше поканена и Лиляна Рашкова, секретар на община Козлодуй, която ще говори по темата „Администрацията през обектива на секретаря” във вторник, 25 октомври.

Източник: Община Козлодуй