В Дома за възрастни хора с умствени увреждания в Бутан вече се радват на нова градина и вътрешен двор. Реновираният двор на социалната институция разполага с нови пейки, осветителни тела и градински чешми, обособени са зелени площи, алеи, кътове за отдих и почивка. Обновена е и оградата на институцията. Над 4 000 лв. дарения са вложени в дейностите, съобщиха от Община Козлодуй. Председателят на Общинския съвет Мая Занева връчи благодарствени адреси на дарителите по време на специално събитие за откриване на рени двор.

Общата сума на ремонтите е 27 000 лв. Изградена е нова рампа, която улеснява достъпа на трудноподвижните потребители. С доброволен труд на служителите са засадени храсти и цветя, оформени са кътове за отдих на настанените лица. С много въображение и подръчни материали са изработени различни градински фигури и пана, които да радват окото на всеки посетител.

В момента в социалната институция са настанени 60 жени. За тях се полага 24-часова грижа. Преди дни група от дома се завърна от тридневна екскурзия до Бачковския манастир "Успение Богородично“ и Смолян. В групата се включиха двадесет потребители и девет служители. С много настроение и емоции бяха съпроводени посещенията на първото дървено виенско колело в с. Забърдо, Планетариумът и църквата "Св. Висарион Смоленски” в Смолян, "Чудните мостове” и "Ягодинската пещера”, архитектурният паметник "Агушевите конаци” в с. Могилица и известни автентични родопски къщи в с. Широка лъка.