За достоверност на фактите питаме директора на Регионалната социална дирекция Мария Търнавска, с каква дата е първата заповед за преместване в по-подходяща сграда на дирекцията.

"Със заповед на областния управител на Враца от 21.09.2012 г. е наредено да се предостави безвъзмездно за управление на Министерството на труда и социалната политика, за нуждите на ДСП - Враца, недвижим имот, частна държавна собственост, на улица “Лукашов“ 1 (срещу ОББ от едната страна и малко над Съдебната палата от другата страна).

Със заповед от 06.02.2013 г. на социалния министър имотът е предоставен безвъзмездно на АСП, за нуждите на ДСП - Враца. На 18.02.2013 г., комисия от МТСП е извършила предаване на гореописания имот на директора на РДСП - Враца и директора на ДСП - Враца за ползване и стопанисване”. поясни Търнавска.

Тя допълни, че към онзи момент Областна администрация - Враца е извършила ремонтни дейности на покривната конструкция и помещенията на четвърти етаж на сградата. Поставена е нова PVC дограма на цялата сграда, но са били необходими и редица други строително-ремонтни дейности, за да се приведат помещенията в състояние за ползване.

"Не бяха ремонтирани партерния етаж, първия, втория и третия етажи от сградата - стаите, пода, окабеляване, ремонт на санитарните помещения и стълбището, ВИК-инсталацията. От съществено значение бе да се реконструира партерният етаж за обособяване на приемна за гражданите, помещение за консултации и помещения за архив”, поясни шефката на регионалната дирекция.

Търнавска сподели и добрата новина, че в началото на август тази година е сключен договор за строително-монтажни дейности в сградата на ул. "Лукашов“ 1, със срок за изпълнение до 90 календарни дни. Ремонтът там вече върви с бързи темпове, увери се MediaNews.

"След приключване на ремонта очакванията на професионалната ни общност са не само за по-добри условия за труд на социалните работници, а най-вече, че ще бъде осигурен по-добър прием на гражданите - ще бъдат изградени приемни на първия етаж на сградата, ще има осигурена достъпна среда за лицата с увреждания”, категорична е Мария Търнавска .