Те потвърдиха, че заплатите и допълнителните пари - като класове, извънреден труд и прослужено време, им се изплащат изцяло, но не навреме. Стана ясно, че ден по-рано са разговаряли с ръководството на дружеството и шефката им е казала, че чакат парите, заедно с компенсациите да се преведат от републиканския бюджет. Кметът Калин Каменов излезе при недоволните служители, като предварително се беше разпоредил при тях да дойде и управителя на дружеството, Виктория Христова-Начева.

Шефката пристигна притеснена и уведоми хората, че още сутринта заплатите им са преведени и са по картите им. Тя обясни, че подобно забавяне е имало през декември на миналата година и служителите трябва да са наясно, че за заплати се разчита на бюджета, тъй като с приходите се покриват текущи разходи на дружеството. Дебатите продължиха във фоайето пред заседателната зала и недоволните ватмани и контрольори настояха да се определи дата, на която да са сигурни, че ще получават пари, колкото и да ги бавят от министерството на транспорта, или от другаде. Сетне, явно решиха, че няма да влизат в заседателната зала и да прекъснат сесията, каквото беше намерението им в началото.

След сесията кметът Каменов каза за MediaNews, че няма случай, работещите в "Тролейбусен транспорт" да не са получили на 100 процента месечните си възнаграждения. Той обаче не пропусна да каже, че не очаква служителите да проявят разбиране и да осъзнаят трудната финансова ситуация, овладяването на която и запазване на дружеството са приоритет на Общината. Каменов добави, че в администрацията са постъпили десетки сигнали на граждани за лошото обслужване в тролеите, за чалгата, която надуват някои ватмани и хората са принудени да слушат по време на пътуването и за нецензурните им ругатни адресирани към тях и други участници в движението.