Пострадали са и няколко полицейски коли пред Районното управление в центъра на града. Единият от които е със счупено задно стъкло и спукано предно, другият е с разбито странично огледало, по останалите има следи от ледените късове по капаците.

Възрастни хора заявиха, че такова чудо не помнят от години.

Иванка Лилова разказа с болка, че за първи път вижда ледени късове колкото яйце: „Аз не помня такъв силен и едър град. Боли ме душата, боли ме сърцето, като гледам как всичко е почти унищожено. А какво да кажат хората, на които са унищожени насажденията от зеленчуци? Лошото е, че никой няма застраховки нито на жилища, нито на имущество. Ние сме в Северозапада и всички знаят, че финансовото състояние на хората не им позволява да правят застраховки. Не си даваме сметка, че ако нещо се случи, то щетите ще бъдат многократно по-големи, но все се надяваме, че ще ни се размине”.

Служителите от Общинско предприятие почистват централната част на града от нападалите клони и листна маса. Граждани заявиха, че за тяхна изненада, още вчера, след първата силна градушка, площадът е бил почистен. Последвалата среднощна градушка обаче отново им е отворила доста работа.

Нанесените поражения и щетите тепърва ще се установяват. Проблемът е, че повечето граждани не са застраховали имуществото си.