През март 2013 г. полицаите от управлението във Враца - Николай Георгиев и Цветан Гергов, отишли в дома на обявения за общодържавно издирване Мирослав. Баща му опитал да го скрие, но полицаите настояли и влезли в една от стаите, където ги чакал със заредена ловна пушка подсъдимият.

Мирослав насочил оръжието и опитал да произведе изстрел, но самоделната пушката засякла. Обвинението доказало, че тя била заредена с патрони за глигани и щяла да убие на място и двамата полицаи, ако е бил възпроизведен изстрел.

Гонитбата с правосъдието позволила на Мирослав повече от 7 години и половина да избегне справедливото наказание. Той опитал дори да се укрие от закона, а окръжната прокуратура във Враца отказала да изготви обвинителен акт. След намесата на главния прокурор Сотир Цацаров такъв бил внесен от Софийска окръжна прокуратура, а през април 2019 г. съдът във Враца изпратил зад решетките за още 10 години обвиняемия. Освен това Мирослав дължи и по 15 000 лева на двете ченгета. Присъдата на Окръжен съд Враца е произнесена от съдия Иван Маринов.

Източник: БНР