На скулпторите ще бъде осигурен материал - блокове до 2 куб. м. За реализацията на своя проект всеки автор може да получи повече от един блок. Материалът ще бъде обрязан, съобразно проекта на всеки участник. Допуска се използването и на други материали, донесени от авторите.

Организаторите осигуряват дискове за флекс и клепане на шила. По традиция скулпторите ще работят на открито. Всеки участник носи свои собствени инструменти и машини за работа. Електрическо захранване и кран ще бъдат осигурени на място. Темата на скулптурата е по избор на авторите - без ограничения.

Творбата остава собственост на гр. Мездра. Всеки участник ще получи хонорар от 1500 лева и Диплом за участие.

Скулпторите ще създават творбите си в периода от 1 юни до 1 юли 2020 г. Основното работно време през всички дни от седмицата е между 08:00 и 20:00 часа. При отправена молба, ще бъдат давани свободни дни. Първият ден на симпозиума е за настаняване на участниците, а последният е изложбен - за представяне на творците и произведенията им пред обществеността, пресконференция и коктейл.

Организаторите осигуряват на участниците в симпозиума храна, нощувки и транспорт на територията на Република България. Всички останали разходи се поемат от участниците.

Всеки участник в симпозиума трябва да има собствена здравна осигуровка и застраховка.

Организаторите си запазват правото да променят статута на симпозиума, с цел неговото актуализиране.

Желаещите да участват, могат да изпратят попълнени заявки за участие в симпозиума до 20 април 2020 г. на адрес: 3100 Мездра,Област Враца,ул. „Христо Ботев” №27,Община Мездра,За симпозиума по скулптура „Мездра 2020“. При наличие на въпроси може да се свържат с Нели Минева - зам.-кмет на Община Мездра на телефон 0878 273 350 или чрез имейл n.mineva@mail.bg.