Дебютантът в групата Ботевъ (Брусен) загуби като домакин с 2:5 от Миньор 2017 (Згориград) в опашкарското дерби на кръга. Двубоят се игра днес преди обяд на изкуствения терен на градския стадион в Мездра. Гостите решиха изхода от мача още през първото полувреме, когато поведоха с 0:4. На два пъти точни за згориграждани бяха Ангел Петров и Захари Добринов, а веднъж се разписа Иван Митов. Попаденията за бруснени реализираха Александър Сайков от дузпа и Константин Велинов след почивката.

В другия съботен двубой Манастирище разгроми Искър 1923 (Роман) с 6:1. С два гола за домакините се отличи Антонио Йорданов, а по веднъж се разписаха Момчил Николов, Милен Цветанов, Веселин Кърлиев и Анатоли Нинов. Почетното попадение за гостите реализира Алев Кочоолу.

Последната среща от кръга е днес от 15:30 часа, когато Септември 98 (Гложене) приема есенния лидер Монолит (Манастирище). Двубоят Околчица (Моравица) - Огоста (Хайредин) беше отложен, а Ботев (Рогозен) по програма почива.

Начело в класирането преди днешния мач е Монолит (Манастирище) с 23 точки, следван от Огоста (Хайредин) с 22 т. и Околчица (Моравица) с 20 т. Топ 6 допълват Скала 2015 (Оселна) с по 16 т., Ботев (Рогозен) с 15 т., Искър 1923 (Роман) с 13 т.

Ботевъ (Брусен) е на последната, десета позиция с актив от 9 точки.