В тазгодишното издание на конкурса "Лекар на годината 2018" в категорията "Млад лекар" бяха наградени двама медици. На церемонията по обявяването на първите годишни награди на Столичната колегия на Българския лекарски съюз отличията получиха д-р Асен Цеков от болница "Токуда" и д-р Димитър Пейчев, хирург във Военно-медицинска академия - София.

В обръщението си към присъстващите на церемонията Цвета Караянчева изрази своята благодарност към хората, които са се посветили да се грижат за здравето на българските граждани.

Председателят на Народното събрание благодари специално на младите медиците за това, че са избрали да развиват своя талант и професионализъм в България, в името на българските граждани. "Истинският лекар е този, който има призванието и любовта в сърцето си”, отбеляза още Караянчева.

На церемонията присъстваха също заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев, председателят на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова и народни представители.

Д-р Асен Цеков е неврохирург в столичната болница "Токуда". Специализира в лечението на заболявания на гръбнака - стенози и дискова херния, както и травми в областта на главния и гръбначния мозък. Младият специалист има многобройни участия и награди в международни и български конгреси. Разработва и участва в над 30 научни проучвания. Има девет публикации в международни и български списания.