Известният български виолончелист Димитър Фурнаджиев е възпитаник на Националната музикална академия в класа на Светослав Манолов. Носител е на редица наши и международни отличия от престижни музикални конкурси. В продължение на шестнайсет години Димитър Фурнаджиев свири в Националния симфоничен оркестър на Испания, има издадени дискове с трио "Mompou" и преподава в консерваторията "San Lorenzo del Escorial Padre Antonio Soler".

Осъществява редица записи в БНР и с Радио Будапеща. Димитър Фурнаджиев борави добре и с думите – изявява се и като автор на монографични програми за Испанското национално радио и за радио "Сан Себастиян". Изнасял е концерти в Унгария, Италия, Германия, Дания, Русия, Южна Америка, Чехословакия, България и Испания. Свири на собствен инструмент "Гуаданини" от 1750 г.

Във втората част на онлайн излъчването ще се докоснем до традиционната корейска музика, изпълнена от Yoon-jae Heo на автентичния инструмент Hae-Keum, под диригентстката палка на Young-Dae Yoo. Корейските музиканти гостуваха на Симфониета - Враца през 2018 г. с атрактивна програма и изпълнения на класически и автентични инструменти.