Чавдар Вълков участва в световни турнета на New York Harlem Theatre с операта "Порги и Бес", а от 2004 г. става концертмайстор на продукцията. Като концертмайстор на Камерен оркестър "Студио Примо" участва във всички значими музикални фестивали в България. От 2010 г. работи съвместно с испанската импресарска агенция Powerstring Media Music за реализацията на звукозаписни проекти на Западна Европа и Америка.

Проектът "Цигулката в киното" събира музика от емблематични заглавия на популярни и запомнящи се филми от Холивуд и европейското кино - "Маската на Зоро", "Гладиаторът", "Ангели и демони", "Списъкът на Шиндлер", "Червената цигулка" и др. Те са допълнени с атрактивна мултимедия от кадри на самите кинохитове. Цигулката пък ще е главно действащо лице в програмата, която ще създава усещане за хармония.

Филмовата музика се превърна в съвременна класика, писана от велики композитори и носители на престижни награди „Оскар”, "Грами" и "Златен глобус" като Джон Уилямс, Енио Мориконе, Ханс Цимер, Майкъл Джакино и др. Тя набира все по-голяма популярност. Това ще докаже и концертът на Симфониета Видин.