Без ток към момента са част от селата Бели извор, Вировско, Върбица, Горно Пещене, Косталево. Аварийни екипи на електроразпределителното дружество вече работят по възстановяването на захранването.

В части на населените места Баница, Горно Пещене, Лиляче, Мало Пещене, и Мраморен е прекъснато и уличното осветление. Техниците на Община Враца започнаха отстраняването на авариите.

Вследствие на бурния вятър е паднала и облицовъчна плоча от сграда на ул. "Стоян Кялъчев“ №6, където се помещават офиси на частни дружества и компании. Мястото е оградено, за да не паркират автомобили и да не преминават граждани. Собствениците и наемателите на сградата са уведомени за предприемане на действия за обезопасяване на сградата.

Във връзка с прогнозата за времето днес за опасни явления от силни ветрове, съпроводени с ниски температури, е обявен оранжев код за област Враца. В тази връзка на кметовете на населените места е разпоредено да извършат проверка на речните корита и язовири, да се следи нивото на водоемите, както и да са почистени дъждоприемните шахти в града.