Предпразничната проява бе открита с мултимедийна презентация, чрез която присъстващите на соарето научиха кога и как е възникнало отбелязването на Международния ден на жената по света и у нас. Презентацията включваше и крилати мисли за жената от класици на българската литература, между които Христо Ботев, Иван Вазов и др.

По случай Деня на жената ученици от паралелката по кетъринг в Професионалната гимназия "Алеко Константинов" бяха приготвили разнообразни кулинарни изкушения.

Състоя се и приятелска дискусия, по време на която дамите от клуб "Россиянка" разказаха за традициите и обичаите, свързани с този празник в Русия. "Осми март в Русия е толкова силно почитан, колкото е националният празник 3 март в България. Той е неработен ден. Жената е издигната на почит и се организират прекрасни празнични концерти", сподели Любов Гергова.

Накрая всички се почерпиха с вкусните сладкарски и хлебни изделия, приготвени от младите кулинари, а тяхната преподавателка Сашка Иванова благодари за поканата и възможността да участват в празничната изява.