Представянето на децата, набор 2008/2009, през есенния дял от шампионата не бе толкова задоволително. Момчетата, водени от Стоян Стоянов, записаха две победи и допуснаха пет поражения. Те натрупаха в актива си само шест точки и голова разлика 16:25, което ги изпрати на шестото място във временното класиране.

Лидер в тази възраст е тимът на „Монтана“ с 21 точки и впечатляваща голова разлика 62:2. Втори е съставът на „Ботев“ (Враца) с 18 пункта и голово съотношение 59-6, а на трето място – „Монолит“ (Бяла Слатина) с 12 точки и 17-16 голова разлика.

Третата формация, чийто наставник е Стоянов, са децата родени 2010 година. Към този отбор очакванията бяха големи, тъй като през миналата година записа много добри резултати както в първенството, така и в турнирните двубои. Тимът бе номиниран и за „Отбор на годината“.

„Групата е много силна. Тук са отборите на „Бдин“ (Вд), „Спартак“ (Пл) и„Ботев“ (Вр), равностойни състави. Всеки загуби точки някъде. Да се надяваме, че вторият сезон ще бъде по-силен“, коментира наставникът.

На върха в подреждането е тимът на „Спартак“ (Плевен) с 22 точки. Зад него са съставите на „Ботев“ (Враца) и „Атлетик“ (Козлодуй), които имат по 16 пункта.

„Локомотив“ (Мездра) е на четвъртото място с 14 точки и голова разлика 20-10.
Пети, шести и седми са съответно отборите на ДФК „Видин“, „Прециз“ (Монтана) и „Околчица“ (Моравица).

Стоян Стоянов
Стоян Стоянов

Наставникът на „железничарите“ коментира и представянето на футболистите от школата в детските футболни турнири, в които децата участваха през годината.

Той подчерта, че в тях мездренските отбори стоят добре срещу силните съперници от големите градове и разкри, че през февруари предстои участие в турнири на четири от наборите.

Целите пред отборите в школата на „Локомотив“ са изкачване в класирането и запазване на ентусиазма на футболистите.

Зимната подготовка ще започне в средата на януари, а първенствата в различните възрастови групи ще бъдат подновени през март следващата година.