© СТМК-Враца

В първия ден отборите получиха чрез жребий болидите, с които трябваше да се състезават, време за техническата им подготовка и състезателни настройки по шасито и време за 8 контролирани тренировки. В деня на старта отборите имаха контролирани тренировки, след което се проведоха квалификационни стартове.

В 14:00 часа на 01.10.22 г. бе даден старта на състезанието, като отборите стартираха от бокса, през 5 секунди по реда на класиране от квалификацията. Всички тимове започнаха с високо състезателно темпо, но след 1 час се видя, че гумите, предоставени на отборите /6 комплекта/ се износват прекалено в топлия следобед (температура на асфалта 42 градуса) и състезателното темпо се намали. В 02:00 часа на неделния ден заваля дъжд и пистата остана мокра до изгрев. Дъждът наложи промени по настройките на шаситата и спомогна за запазване на гумите. Така всички отбори до края на състезанието, който бе в 14:00, караха с максимално темпо.

В отбора на Спортно Технически Моделен Клуб Враца / СТМК / - Дамян Петров, Любомир Цветомиров и Мартин Петров, с механик Цветомир Михайлов - отбор България, бе включен и Николай Петров от Варна. След множество обрати в класирането, технически проблеми, които бяха отстранявани своевременно и чудесно каране на мокра писта, отборът се класира на 6 място.

Другият представител от СТМК Враца – Явор Антонов, бе включен в последния момент в отбор Кинетик, който след множество технически проблеми остана на 12 място.

Победителите бяха наградени от Синан Сунали – представител на MCD Racing, Юрий Трънчев – управител на Bulmag, Дамян Петров – БФАМС и един от най бързите Рали пилоти в България – Мартин Сурилов, който връчи купите за първото място.