Директорът на полицията заяви категорично, че всеки сигнал който съдържа данни за престъпление се обработва и по него се произнася прокуратурата дали да се образува досъдебно производство или да се прекрати. Той уточни, че спад има при заявеният материал за кражби палежи и наркотици.

Полицай №1 на Враца уточни, че установените извършители на престъпления за отминалия месец са 51. По отношение на вида престъпления, старши комисарят каза, че има ръст при тези, извършени срещу собствеността с пет броя. Янколов отбеляза и факта, че през ноември е имало шест грабежа, а през октомври е извършен само един. Шефът на полицията обаче подчерта, че всички извършители на грабежи са разкрити от органите на реда.

През отчетният месец няма убийство, шест са нанесените телесни повреди. Оперативната обстановка за ноември Янколов определи за относително спокойна. Той заяви, че за студентският празник ще има засилено полицейско присъствие в районите на заведенията в които младежите празнуват и ще бъде проведена акция "Алкохол и наркотици".