Областният управител обясни на работната среща, че предложенията касаят осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания и изграждане на детски занимални за децата на служителите на общинските, областните, публичните и държавните институции.

„С отделения ресурс от 2 млн. лв. може да се финансират между 30 и 70 проекта за цялата страна. Проектите за достъпна среда варират между 30 000 и 170 000 лв., с които могат да бъдат изградени външна рампа, вертикална платформа и външен асансьор и да се улесни достъпът на хора с увреждания до институциите. Съфинансиращата вноска от кандидата е минимум 10% от общия бюджет на проектното предложение. Администрациите, които предложат по-висок процент съфинансиране, ще получат повече точки в класирането“, добави Николова.

Финансирането на проектите за създаване на детски кътове и занимални в публични сгради ще улесни работещите в тях. По тази мярка институциите могат да кандидатстват с проекти между 20 000 и 70 000 лв.

Срокът за подаване на документи е 12.08.2016 г. включително, като кандидатите по двете нови мерки могат да подават документи на място в Централното звено на Проект „Красива България”.