„Благодарение на подкрепата на Общинска администрация – Мездра ние участвахме по извънредните правила, които предоставят финансова възможност от Министерството на образованието и науката за ремонтни дейности на физкултурния салон. От близо година и половина РЗИ – Враца забрани използването на физкултурния салон за обучение на ученици, заради пода и тавана.

По тези извънредни правила беше изготвено КСС от Общинска администрация – Мездра, по предложение на екипа на Професионалната гимназия, след което бяха подготвени документи и изпратени към Министерството. Реакцията от тяхна стара беше много бърза, заради спешността на ремонта, който е необходим, каза Павлов.“

Основната дейност се състои в цялостна подмяна на подовата настилка и тавана, направата на отваряемипрозорци, както и нагнетателна вентилационна система. Ще бъдат монтирани ново осветление, електрозахранване и отоплителни уреди.

Салонът ще бъде оборудван със спортни съоръжения по стандарт за учебно заведение, а именно нови плексигласи баскетболни табла, шведска стена и други спортни принадлежности, необходими за обучението на учениците.

Предстои ръководството на училището да изготви обществена поръчка, след която да бъде намерена фирма, която да извърши ремонта на салона.