Припомняме, че във втория кръг „железничарите“ завършиха наравно с Академик (Свищов), двата отбора наделят 10-то място във временното класиране с по 1 точка и голова разлика 1:3. Домакините от Пещера (Галата) нямат спечелена точка от изиграните два кръга и са на 14-то място с две загуби ии голова разлика 3:5.

Добрата новина за наставника на „черно-белите“ Николай Нинов е, че в състава се завръща опитният защитник Васислав Димитров. За получения червен картон в двубоя с Огоста, срещата в Галата ще пропусне капитанът Генади Петров .

Междувременно стана ясно, че по доклад на дежурния делегат на същия мач, Дисциплинарната комисия е наложила наказание и на администратора на ОФК "'Локомотив" - Андриян Димитров, забрана да изпълнява функциите си за 1 среща и глоба в размер на 250 лева.

Вероятно ст. треньорът на „Локомотив“ ще заложи на същия състав, като на мястото на Генади Петров в защита се завръща Васислав Димитров.

Състав ОФК "Локомотив"

Никълас Петров, Методи Янков, Васислав Димитров, Митко Милчев, Стефан Иванов, Радослав Зарев, Николай Ганчев, Пламен Венелинов, Милен Василев, Ивайло Златев – Терминатора и Лионел Матадос

Останалите срещи от III кръг са:

Локомотив 1927 (Дряново) - Етър ВТ II (Велико Търново)
Севлиево (Севлиево) - Локомотив (Горна Оряховица)
Дреновец (Дреновец) - Левски 2007 (Левски)
Партизан (Червен бряг) - Ботев II (Враца)
Павликени (Павликени) - Бдин 1923 (Видин)
Академик (Свищов) - Спартак (Плевен)
Янтра (Полски Тръмбеш) - Вихър (Славяново)