Предстоящия двубой ще пропуснат капитанът на мездренските "железничари" Валдемар Стоянов и левият бек Момчил Манчев, който все още е контузен. За сметка на това в основния състав се завръща халфът Владимир Найденов, чието наказание - лишаване от състезателни права за една среща, вече изтече. В групата за мача се завръща и новото попълнение Любослав Младенов, който повече от месец лекуваше травма.

В състава на гостите има трима наказани футболисти за получени картони - Ивайло Илиев, Боян Борисов и Самба Лионес. Наставникът на дряновци Пламен Митев също е наказан със забрана да изпълнява функции като треньор за 2 срещи.

В останалите двубои от кръга съперници са: Първа атомна (Козлодуй) - Ком (Берковица), Бдин 1923 (Видин) - Спартак (Плевен), Вихър (Славяново) - Янтра (Полски Тръмбеш), Янтра (Габрово) - Партизан (Червен бряг), Академик (Свищов) - Ботев (Луковит), Трявна - Павликени и Левски 2007 (Левски) - Севлиево. Всички срещи са неделя с начален час 14:30.

Лидер в таблицата е Спартак (Плевен) с 49 точки, следван от Янтра (Габрово) с 44 т. и Севлиево с 35 т. ОФК Локомотив (Мездра) е на седмо място с 29 пункта, колкото имат също шестият Академик (Свищов) и осмият Ком (Берковица). Локомотив 1927 (Дряново) е на последната, 16-а позиция, със скромния актив от 7 т.