Дни преди гласуването на докладната за преобразуване на комуналното дружество в нова предприятие, от пресцентъра на Общината огласиха позицията на кмета Каменов, че служителите ще запазят своите работни места и социални придобивки /ваучери за храна и премии/. Беше съобщено, че след създаването на общинско предприятие се очаква в резултат на спестените разходи, да има средства за увеличение на фонд работна заплата и подобряване условията на труд. От Общинската управа заявиха, че така ще се повиши качеството на предлаганите до момента услуги, както и възможността за подменяне на амортизираната техника и сградния фонд, чрез реализация на различни инвестиционни проекти.

На извънредното заседание беше заявено, че по време на процеса на преобразуване работниците ще продължат да изпълняват трудовите си задължения и да получават месечните си възнаграждения. Със създаването на общинското предприятие със старото име „БКС”, те ще бъдат преназначени в новата структура. Калин Каменов се ангажира да внесе в общинския съвет нова докладна за увеличаването на числения състав на предприятието „БКС“, който към момента е 148 души.

За дейността на новото „БКС” от 1 юли до края на тази година от общинския бюджет ще бъдат заделени 1 032 916 лева. Новото предприятие поема всички задължения по поддържането на чистотата на града, включително сметосъбирането, сметоизвозването, снегопочистването, озеленяването и ремонтите на улици и сгради общинска собственост.