"При срещите ни с избиратели през последния месец бяха поставени въпроси, свързани със сключени договори през Вашия мандат", се казва в питането, отправено от Валентинов към кмета на Мездра. "Във връзка с това моля за Вашия писмен и устен отговор на следните актуални въпроси:

1. Кои са фирмите, с които Община Мездра има договори за медийно отразяване и реклама за периода 30.11.2015 г. - 01.06.2018 г. и срещу каква сума са тези договори?

2. В какъв тираж излиза Общинският вестник "Мездра XXI век" и колко струва на данъкоплатеца в годишен план (в т. ч. реклами, заплати на служители, разходи за ток и др., както и разходи за същинската дейност)?

3. Каква е общата сума за периода 30.11.2015 г. - 01.06.2018 г., която се плаща от бюджета на Общината за осигуряване на медийния Ви комфорт (в т. ч. договори за реклама с фирми, еднократни публикации, медийно отразяване, абонамент за вестници, сайтове, заплати на служители, хардуер, камери и т. н.)?"

Във второто си питане общинският съветник от коалиция "Народен съюз" настоява за писмен и устен отговор на следните актуални въпроси:

1. Какво е състоянието на общинската база в Шабла към 2018 г., след като по Ваша докладна от общинския бюджет за 2016 г. бяха заделени над 220 000 лв. за закупуването на земята?

2. Какви приходи са реализирани през 2016, 2017 и 2018 г. и съответно - какви разходи (в т. ч. за възнаграждения, командирован персонал, горива, работни дни на служители на ОбП "Чистота", техника и материали и др.) от базите в Шабла и "Леденика"?

3. Какво е виждането на Общинското ръководство за развитието на базите в Шабла и "Леденика" и какви действия сте предприели, за да се реализира то?”

Августовската сесия на Общински съвет - Мездра е в четвъртък от 16:00 часа и ще бъде предавана директно по Телевизия "Враца".