Във видеовръзката той потвърдил желанието си да бъде изменена мярката за неотклонение, тъй като смята, че не е обществено опасен и има постоянно място за живеене. Съдебният му защитник е акцентирал на чистото му съдебно минало и продължителността на времето, през което е задържан подсъдимият. Прокурорът по делото заявил, че намира молбата за неоснователна и поддържа становище да бъде потвърдена мярката за неотклонение "Задържане под стража".

“Не са налице основания да се разколебае становището, че подсъдимият е съпричастен към извършеното тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от 15-20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Не е отпаднало и съмнението, че при промяна на мярката ще се укрие. В тази насока са приложени писмени доказателства, сочещи на негово съзнателно поведение за укриване след извършване на деянието и след обявяване за общодържавно издирване е задържан от органите на МВР.

Характеровите му особености, свързани с употреба на алкохол, не разколебават извода за неговата обществена опасност. Мярката за неотклонение на този етап съответства на престъплението, за което е обвинен подсъдимия, както и на обществената опасност на самото престъпление и личността му” – са казва в мотивите на съда при потвърджаването на най-тежката мярка за неотклонение спрямо подсъдимия.
Определението на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвано или протестирано в седемдневен срок от днес пред Апелативен съд – София.