От Районна прокуратура Мездра припомнят, че през ноември на изминалата година братът на Велкова й се оплакал, че с И. Тодоров от тяхното село се скарали за откраднатия му телефон. Велкова се ядосала на Тодоров и се заканила пред свидетели, че ще запали неговия „Фолксваген - Голф“ и няма да остави така нещата. Гневната отмъстителка заявила, че не я е страх от никого, дори и от полицията.

Около 5 ч. сутринта на 3-ти декември Велкова станала, взела предварително подготвения бензин и кибрит и отишла пред дома на Тодоров, където бил паркираният му автомобил. Гневната сестра отмъстила за обидата на брат си заливайки с бензина задна лява гума на колата и драснала клечката. Фолцвагена лумнал в пламъци, а пироманката хвърлила бутилката с останалия в нея бензин под него и избягала от местопроизшествието.

Майката на Тодоров видяла, че автомобилът гори и събудила близките си и се опитали да потушат пожара, но не успели. Съобщили за инцидента на телефон 112, но пристигналите бързо пожарникари само установили, че автомобил вече бил напълно изгорял.

Разследващите органи разкрили престъплението и извършителката му, прокуратурата в Мездра повдигнала обвинение и съдът се произнесъл с ефективната присъда лишаване от свобода. Съдебно-оценителна експертиза установила, че стойността на запаления автомобил възлиза на 1 702 лева. Безработната Велкова, живееща на социални помощи е осъдена да заплати и направените по делото разноски в размер на 349,91 лв. Присъдата подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд.