Пак по надлежен ред се стигнало до съд и джигитът се признал за виновен сключвайки споразумение с Районната прокуратура в Мездра. Съдът приел споразумението и определил с решение Карчев да изтърпи наказание от три месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим. Било му отнето и правото да управлява МПС в продължение на една година.

Десетина дни преди да седне пиян зад волана на колата си Карчев е бил осъден условно по друго наказателно дело, водено в Софийски районен съд, с влязла в сила присъда от четири месеца „лишаване от свобода“. Съгласно разпоредба на Наказателния кодекс, е приведена в изпълнение и четиримесечната условна присъда за ефективно изтърпяване, тъй като нарушаването на закона /шофирането след як запой/ е извършено по време на нейния изпитателен срок.

Съдът в Мездра постанови присъда за още един клиент на прокуратурата. Седем месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим е наказанието, наложено на 31-годишният криминално проявен и осъждан К. Кръстев. И той признал вина /заради по-леко наказание/ и сключил споразумение с Районна прокуратура Мездра. През септември на изминалата година в съвсем трезво състояние Кръстев откраднал от частен дом в града две моторни резачки за дърва и два броя електрически удължители, без съгласието на собственика на вещите. Общата им стойност е 261,64 лв.