На 12 януари 2016 г. по обяд, на улица в центъра на града, двамата напсували и набили 18-годишния Тодор Йорданов, при което му причинили лека телесна повреда. Срещу Десислав има и второ обвинение и то е за това, че счупил лявото огледало на автомобила, който в този момент ползвал Тодор. След скандала и побоя обаче 18-годишният Тодор почина, като петорна съдебно-медицинска експертиза доказа, че причината за смъртта не е спречкването с двамата братя, а здравословен проблем на момчето.

“Делото днес бе разгледано от съдия Стела Колчева, като по молба на подсъдимите и със съгласието на страните в процеса, то е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие” – каза за “Дарик” съдия Вероника Бозова от Районния съд във Враца.

По предложение на обвиняемите и със съгласието на участниците в съдебния процес, е одобрено да не се разпитват всички свидетели и вещи лица, а само тези от тях, за които няма съгласие на страните. Днес в залата са разпитани четирима от призованите 12 свидетели, а на следващото заседание, което ще е на 10 февруари, ще бъде разпитан още един, нов, свидетел.

Източник:dariknews