Инес е в турската клиника ЛИВ. Вече са й направени пет скенера и ехограф на корем, рентген на белите дробове, кръвни изследвания. Тя се е видяла с професора, разговаряли са за това какво ще се предприеме за лечението й. Само изследванията на болното дете ще струват над 20 000 евро. Сумата за лечението, което трябва да започне скоро, е непосилна за семейството.

Близките и приятелите на Инес написаха на фейсбук страницата "Спешна кампания за Инес от Враца" в социалната мрежа:

"Скъпи граждани и гости на гр. Враца, каним Ви на благотворителен концерт "Надежда за Инес“, който ще се състои на 1.08.2018 г. в Градската концертна зала от 19:00 часа. Цена на билета е 6 лв. В името на живота и здравето на Инес благородната инициатива е подкрепена от кмета на Враца Калин Каменов и цялата градска администрация, която до този момент значително помогна за лечението на Инес. Към инициативата се присъединиха народната певица Гуна Иванова, попфолк певицата Симона Загорова, фолклорна група „Гергана“, фолклорният певец Светлин Миланов, квартет „Чарити“.

Добре дошли на събитието са всички, които искат да подпомогнат доброто да продължи! Инес е дете на Враца, дете на България, дете, което се бори за живота си. Тя заслужава да живее и да надвие тежката си диагноза агресивен рак. Заедно започнахме каузата на Инес и нека заедно я продължим. Присъединете се към нас!”

За хората, които имат желание да помогнат на болното дете да си върне усмивката, мечтите и живота, но са възпрепятствани да посетят благотворителният концерт, публикуваме отново дарителската сметка.