Целта на проекта е да се предложи решение за проблема с оттеглянето на туристите чрез подобряване на устойчивото развитие на природното и културно наследство и чрез по-добро популяризиране на туристическите атракции и дейности в трансграничния регион.

Проектът е насочен към подобряване устойчивото развитие на природното и културно наследство чрез създаване на 5 туристически маршрути, специфични за трансграничната област, и популяризиране на туристическите обекти в трансграничния регион със създаването на интегрирана аудио услуга.

Основният резултат от изпълнението на проекта е създаването на трансграничен аудио пътеводител. В този аудио пътеводител ще бъдат включени общо 1500 туристически обекти от всички области от двете страни на река Дунав.

Туристът ще може да се запознае с всеки един от тях и да изслуша информацията за него, посредством три начина: 1) чрез набиране на специфичен телефонен номер с код, представляващ кода на всеки един обект, включен в пътеводителя; 2) чрез сваляне на приложение за мобилни устройства; 3) чрез отделен раздел на сайта на проекта.

За най-значимите двадесет и пет обекта ще бъдат направени кратки видеоклипове.