Дълго чакахме, но хубавото дойде-каза за MediaNews жителка на блока.

Областният управител, Малина Николова обясни, че усилията за реализиране на Националната програма за саниране са общи, между Областната управа и тази на Община Враца. Извървян е един дълъг път на съгласуване на цялата документация.

„Днес имаме щастието да открием първия блок, който ще бъде саниран в града”- каза Николова и добави, че се надява това да е началото на обновяването на всички жилищни сгради, чийто съвети са подали заявления за модернизиране и въвеждане на енергийноефективни мерки. Тя пожела на собствениците да получат в края на процеса по-удобни, по-уютни и красиви жилища.

Успяхме най-после да стартираме Националната програмата за саниране и във Враца-каза при откриването на строителните дейности зам.кметът на Общината, Мария Попова. Тя честити на жителите на блока старта на неговото обновяване и изрази надежда, че с помощта на строителите и Божията помощ, това ще се случи с всички други жилищни сгради, кандидатствали за саниране.

От строителната фирма-изпълнител поясниха, че работата ще започне, както е редно от покрива на сградата. Ще бъде монтирана нова конструкция с нови керемиди и след това ще се санират фасадите. Строителите обещаха, че за около 30 дни обектът ще бъде готов. Общата стойност на ремонта на блок № 9 на ул. Иванка Ботева” във Враца е 93 хиляди лева.