Концертът бе открит с изпълнението на Цвети Пешевска - пиано. Ивана Мирославова и Енола Василева от Трупата за експериментален театър припомниха историята на малката Мария и нейното посвещение на Бога в името на добротворството и човечността.

Препълнената зала посрещна с аплодисменти любими изпълнения на Групата за стари градски песни "Мездрея" и на Женския народен хор.

В духа на добротворството и човешката съпричастност, Ивана и Енола разказаха притчата за добрия самарянин и незабравимия разказ на Йовков "По жицата”. В салона се разнесоха като тежка въздишка думите на Йовковия герой, Петър Моканина: ”Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!”

Малките танцьори от Танцов състав "Мездренче” и момичетата от Танцовата формация "Keep It Real присъединиха своите малки сърца и подадоха приятелска детска ръка на Сияна със своите изпълнения.

Танцът е чувство, той е нещо, което не може да се изкаже с думи. „"Хилядите емоции, които бушуват в мен през деня, излизат наяве, едва когато танцувам!“, е казал Ейбрахам Линкълн.

А за българина танцът е истинско посвещение. Не случайно българското хоро е уникално с това, че танцуващите винаги са хванати за ръце. По този начин заявява своята заедност, своята готовност да подаде ръка на човека до себе си. Ето защо магнетизмът на българското хоро може само да се почувства, да се изживее.

Вихрените изпълнения на Представителен танцов ансамбъл „"Мездра“ предадоха на цялата зала това усещане за заедност и стоплиха душите и сърцата на зрителите със своите ритми.


След последното изпълнение, комисията в състав Валентина Цекова, Бистра Цолова и Даниела Билярска обявиха събраната сума, възлизаща на 2000 лева, които ще постъпят по сметката на Сияна.