Друг фактор е, че доста представителки на женския пол имат навика да се събуждат през нощта, което при мъжете го няма. Прекаления стрес и забързаното ежедневие доста често ни уморяват, а постоянното мислене за нещо не ни позволява да дадем на тялото си нужната почивка.

Честата смяна на режима също уморява тялото. Трябва да определите час, в който заспивате и час, в който се събуждате. Така позволявате на тялото да свикне и то се чувства много по-добре. Ако вече сте го направили и въпреки това се чувствате изморени и често ви се спи, е препоръчително да потърсите лекарска помощ, защото може да се дължи на здравословни проблеми свързани с наднормено тегло и др.

Ето какво още трябва да знаете за жените и съня:

1. Цикълът и сънят не са приятели. Жените не се наспиват по време на менструалния цикъл. Постоянната болка и напрежение доста често не ни позволяват да си легнем спокойно и да заспим. Доста жени се оплакват от безсъние в този период, а някои казват, че спят много леко. Доста често през този период жените се оплакват, че са отпаднали точно поради тази причина.

2. Бременност. Още при зачеването бременните спят по-трудно. Те често сънуват, въртят се в леглото и заспиват доста по-трудно. Когато бебето стане по-голямо то започва да притиска органите на майката и тя доста често не спи нощем. Постоянният стрес през бременността не позволява на жените да отпочинат достатъчно.

3. Менопауза. Възрастните жени, които са в менопауза, доста често будуват с часове през нощта. Топлите и студени вълни, както и постоянното потене не им позволяват да заспят и да си набавят нужните часове сън. Това се дължи на хормоналния дисбаланс в организма.

4. Емоционалният дисбаланс. Жените доста често изпадат в депресии. Това може да доведе до безсъние. Притеснявайки се за нещо не позволяваме на тялото да се отпусне и да отпочине. Ако недоспиването е на психическа основа и се дължи на дадено заболяване незабавно потърсете помощ при психиатър или психолог.

Жените не се наспиват поради много причини, понякога дори нелепи. Те имат нужда от повече сън, защото доста често за емоционално по-натоварени и по-стресирани, което довежда до чести депресии.

Източник: actualno.com