Концертът започна с изпълнението на емблематичната песен „Румба негра”, след което секретарят на Читалището, Валентина Цекова представи творческата история на групата и десетките отличия, спечелени в годините. В своето слово Валентина Цекова подчерта, че през всичките тези 30 години, Групата за стари градски песни „Мездрея” се е превърнала в запазена марка за града ни.

Специален гост изпълнител на юбилейния спектакъл бе примата на старите градски песни Бони Милчева, която благодари за поканата да бъде със своите стари и добри приятели от„Мездрея” и изрази възхищението си от таланта и магнетизма на гласовитите изпълнители.

„Група „Мездрея” вече е емблема на старите градски песни не само в България, а и на Балканите. Мездра трябва да се гордее със своите талантливи певци и да пази това безценно богатство, което те носят в душите и сърцата си – вечният млад дух и безспорен талант” – каза преди изпълнението си известната водеща. След което влезе в ролята на истински водещ на целия концерт.

Гостенката изпълни любимите на поколения песни „Прости, в живота пречка си ми ти”, Под липите златен прах се рони", „Рано е да остаряваме”, „Ела” и други.

Концертът продължи с емблематичните песни "Танго на вечната любов", "Ла Кукарача", "Седемте пияни негри", "Кабаре "Абисиния", "Катинар", "Реших да се оженя", "Магазинче на кьоше" и други.

Солистът на групата Валентин Вълчев изпълни залата с топлия си прочувствен глас с песента "Не чакай ме"- неговата запазена марка, донесла десетки награди в различните конкурси, както и „Прекрасна тайна е жената”.

Аплодисментите на публиката спечелиха и дамите, които изпълниха песента „Далеч отиде”. Дуетът Валентин Вълчев - Радко Антонов изпълни любимите "Хризантеми".

Празничният концерт завърши с поздравителни адреси и цветя, в знак на признание за таланта и харизмата на Група „Мездрея”.