Свещеникът поръси за здраве събралите се миряни и прекади обредните хлябове и курбан чорбата, приготвена от майстор готвача Димитър Димитров. Митко Кръчмаря, както е известен Димитров, разкри за MediaNews каква е тайната на истинската курбан чорба.

„Във всеки край на страната курбан чорбата се приготвя по различен начин. На някои места с ориз, а ние, тук, с фиде, защото така я обичат хората. Ние се съобразяваме с тях. Има курбан както със застройка, така и без. Другата тайна е чорбата да е вкусна. А как става вкусна, не казвам. Само майсторът трябва да знае”, лаконичен бе Димитров.

За MediaNews кметът на Елисейна – Валентин Илиев сподели, че храмовия празник се прави от години, дори по време на пандемията. Той подчерта, че този ден ще продължи да се отбелязва и пожела на жителите на селото да бъдат здрави.

Следващият празник в Елисейна е на 28 юни, когато е съборът на селото.